Gdańsk 3 °C
  • Pomoc dla niepełnosprawnych
  • Kontrast
    Change language Sprache ändern изменить язык Zmień język

    Michel Moran o życiu i gotowaniu

    2020-06-10, 13:00

    Główne zdjęcie
    "Kiedy mamy wolne, to nie mamy ochoty na gotowanie" - mówi dla portalu Anywhere.pl i lotniskowego magazynu Live&Travel popularny w Polsce, francuski restaurator i mistrz kuchni, jeden z jurorów polskiej edycji MasterChefa.

    "Kiedy zdecydowałeś, że będziesz karmił innych ludzi? 

    Wow, miałem niecałe 13 lat.

    Naprawdę?

    Tak, to był całkowity przypadek. Siedzieliśmy w klasie, jak my teraz razem, poszliśmy na przedmiot, który był bardziej techniczny. Tego dnia przyszli kucharze ze szkoły gastronomicznej, która była niedaleko. Pokazywali nam noże, stroje, wspólnie rozmawialiśmy o szkole gastronomicznej. Dostałem wtedy dużą motywację, patrzyłem na te noże, dotykałem ich, rozmawiałem z nimi, oni byli młodzi, mieli 15-16 lat. Wróciłem do domu i powiedziałem mamie, że chcę być kucharzem, chcę iść do szkoły gastronomicznej. Nie było żadnego oporu, kazała mi się sprawdzić, jak to działa i tak wyszło. Poszedłem do szkoły gastronomicznej, miałem 14 lat". 
     


    Zobacz wywiad z Michelem Moranem TUTAJ 

    Pełen magazyn lotniskowy Live&Travel

    Zobacz najnowsze