Michel Moran o życiu i gotowaniu
![Główne zdjęcie](https://www.airport.gdansk.pl/data/uploads/images/1280x760/1_42b0a32cd1d02a373e74c2cfb8a759.jpg)
"Kiedy zdecydowałeś, że będziesz karmił innych ludzi?
Wow, miałem niecałe 13 lat.
Naprawdę?
Tak, to był całkowity przypadek. Siedzieliśmy w klasie, jak my teraz razem, poszliśmy na przedmiot, który był bardziej techniczny. Tego dnia przyszli kucharze ze szkoły gastronomicznej, która była niedaleko. Pokazywali nam noże, stroje, wspólnie rozmawialiśmy o szkole gastronomicznej. Dostałem wtedy dużą motywację, patrzyłem na te noże, dotykałem ich, rozmawiałem z nimi, oni byli młodzi, mieli 15-16 lat. Wróciłem do domu i powiedziałem mamie, że chcę być kucharzem, chcę iść do szkoły gastronomicznej. Nie było żadnego oporu, kazała mi się sprawdzić, jak to działa i tak wyszło. Poszedłem do szkoły gastronomicznej, miałem 14 lat".
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
Zobacz wywiad z Michelem Moranem TUTAJ
Pełen magazyn lotniskowy Live&Travel